Digitalni novembar

20:43 12. 11. 2020. FoNet

Beograd - Ovogodišnje izdanje manifestacije Digitalni novembar u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji počelo je, u galeriji Francuskog instituta u Beogradu, putujućom izložbom Karavan za klimu, koja spaja borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta zarad podizanja svesti o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije.

Festival digitalnih kultura, koji se odvija u 75 zemalja, ističe rad francuskih talenata koji stvaraju u digitalnoj sferi i promoviše međunarodnu saradnju sa stručnjacima iz celog sveta, navedeno je na veb sajtu Francuskog instituta.

Ove godine Digitalni novembar "istražuje nove oblike stvaranja, od virtuelne i proširene stvarnosti do video igara, uključujući književnost i strip", a festval daje priliku i da se pažnja usmeri na digitalne mogućnosti klimatskih promena, baštine, rodne ravnopravnosti, kao oblasti koje su središtu deloanja Insituta.

Tokom celog meseca biće organizovane radionice, debate, izložbe, video igre, imerzivna virtuelna stvarnost i drugi događaji u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, namenjeni mladima, stručnjacima i studentima. (kraj) dep

Share: