Evolucija i empatija

19:30 20. 05. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Glumica Izabela Roselini nastupiće sutra uveče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) sa svojom autorskom predstave "Darvinov osmeh", a danas je u razgovoru sa novinarima istakla da je to monolog o evoluciji, izražavanju osećanja i fotografiji.

Roselini je gošća Beogradskog festivala igre, a deo prihoda od predstave u JDP, koja se bavi životinjama i empatijom, dat je azilu za životinje Beta iz Zaječara.

Ona je novinarima u Nacionalnoj fondaciji za igru rekla da je imala sve manje posla kao manekenka i glumica kako je starila, zbog čega je odlučila da se vrati na Univerzitet i dobije master iz etologije, grane biologije koja proučava ponašanje životinja, uključujući ljude. 

Imam 40 kratkometražnih filmova, dva dugometražna, tri monologa i oni se bave životinjama na humoristički način, navela je ona.

Roselini je, govoreći o predstavi "Darvinov osmeh", istakla da je Čarls Darvin osim teorije evolucije napisao knjigu "O izražavanju osećanja ljudi i životinja".

Osmeh je univerzalan na svakom jeziku, dok određeni kulture imaju svoje određene gestove, rekla je Roselini. (kraj) vbr/ivt

 

Share: