Zaključena prodaja

15:31 30. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Fortenova grupa uspešno zaključila prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane kompanije Nomad Foods, saopšteno je danas iz te kompanije.

Nakon što je dobila sva regulatorna odobrenja, Fortenova grupa je dovršila postupak prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane kompaniji Nomad Foods.

Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvata Ledo plus d.o.o. u Hrvatskoj, Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini i Frikom d.o.o. u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope i ima portfolio brendova zamrznute hrane i sladoleda koji su tržišni lideri i uživaju visoku prepoznatljivost među potrošačima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, s tradicijom dugom pola veka.

„Ova velika transakcija zaključena je godinu dana nakon što je u Fortenova grupi pokrenut proces prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane, uprkos tome što je postupak sproveden u vrlo izazovnim okolnostima pandemije. Puno smo radili na tome i ponosni smo na činjenicu da smo ovom transakcijom u potpunosti ispunili svoje najvažnije ciljeve. Postignuta cena od 615 miliona EUR potvrdila je vrednost našeg biznisa, a istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će  nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova“, rekao je glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško.

Kako je navedeno, u 2021. godini, uz transfer Mercatora, ispunjenje svih planova u letnoj sezoni, u kojoj su sve delatnosti i sva poslovna područja ostvarila izvrsne operativne rezultate kad je reč o dobiti i novcu na računima, Fortenova grupa je, uz prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane, u potpunosti završila i svoj program prodaje neosnovnih delatnosti i ostvarila brojna operativna poboljšanja u svojim delatnostima, koje sve doprinose poboljšanju naših finansijskih pokazatelja. (kraj) dep

Share: