Linije iz Niša i Kraljeva

17:54 21. 12. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Er Srbija će od 4. januara 2022. godine početi da uspostavlja linije od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, a avio-karte su već u prodaji, saopštila je je danas nacionalna aviokompanija.

Redovne linije biće uspostavljene između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, a Er Srbija će iz Kraljeva leteti do Istanbula.

Te destinacije će, kako ističu, biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd - Niš, na kojoj su predviđena četiri nedeljna leta.
 
Tokom leta biće uvedeni sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

Er Srbija će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek podsetio je da se po prvi put uvode letovi između Niša i Beograda, što će putnicima sa juga Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije, a posebno do nove i pete po redu destinacije u Nemačkoj - Kelna.

Uvođenjem redovnih letova iz Niša i Kraljeva do Istanbula, taj grad postaje jedina destinacija u mreži Er Srbije do koje će se letovi obavljati sa sva tri aerodroma u Srbiji, čime se značajno osnažuje povezanost sa Turskom, naglašavaju u Er Srbiji. (kraj) vip/mr/dpv

Share: