Nagrada poslovnom centru „M44“

13:29 04. 01. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Projekat kompanije Marera Properties "M44", osvojio je prestižnu međunarodnu nagradu "Ranko Radović" za realizovano arhitektonsko delo rekonstrukcije poslovnog objekta u Makedonskoj ulici u Beogradu, na kojoj je radio biro Remorker Architects, saopštila je danas Marera.

Stručni žiri ocenio je da se radi o uspešnoj rekonstrukciji u najužem jezgru grada, da "pleni kontekstualnost, svedenost, disciplinovanost i doslednost intervencije kakvih je ovom gradu potrebno mnogo više", kao i da se radi o "vrednom doprinosu ambijentu jednog od najpopularnijih trgova u srcu grada".

"Zanimljivo je da većina sugrađana koje smo pitali nije bila svesna da je zgrada u Makedonskoj 44 uopšte zamenjena. Većina njih je novu zgradu doživljavala kao starosedeoca, što je kompliment koji se samo poželeti može", navedeno je u obrazloženju stručnog žirija.

Nagradu dodeljuje ULUPUDUS, Arhitektonski fakultet – Beograd, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, WIENERBERGER d.o.o. KANJIŽA, Inženjerska komora Srbije i Radio-televizija Srbije i osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše arhitektonsko stvaralaštvo.

“Izuzetno smo ponosni što je još jedan naš projekat rekonstrukcije poslovnog prostora ovenčan ovako bitnim priznanjem koje dolazi od najznačajnijih institucija kod nas. Danas je M44 moderan poslovni centar, a ova nagrada potvrđuje i njegovu arhitektonsku vrednost", rekla je direktorka kompanije Marera Properties Milana Srećkov. (kraj) vip/mr/dj

Share: