Oprema za još 20 škola

16:07 23. 05. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Telekom Srbija danas je, u saradnji sa ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pokrenuo šesti ciklus projekta "Stvaramo znanje", u okviru koga je do sada opremljeno 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola širom Srbije.

U Telekomu Srbija su potvrdili da je danas počelo i glasanje za odabir škola koje će dobiti po milion dinara za opremanje informatičkih kabineta, i to na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet, i da će trajati deset dana, do 1. juna u podne.

Predlog 40 osnovnih škola kojima je potrebna savremena informatička oprema dalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz pomoć glasova građana biće odabrano 20 škola koje će dobiti vrednu donaciju kompanije Telekom Srbija, istaknuto je u saopštenju.

"Cilj projekta je da se osnovcima u svim krajevima naše zemlje omogući ujednačen pristup savremeno opremljenim kabinetima, kako bi lakše usvajali znanje i pratili nastavu, pa su tako škole podeljene u četiri geografske oblasti. Po završetku glasanja po pet škola sa najviše glasova iz svake oblasti dobiće novu računarsku opremu", poručili su iz Telekoma Srbija.

Projekat "Stvaramo znanje" deo je krovnog programa Telekoma Srbija "Pokrećemo pokretače" koji, kako su naglasili su saopštenju, osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice. (kraj) vip/mr/dpv

Share: