Pod krošnjama na Štrandu

20:22 09. 07. 2022. FoNet | Desk

NOVI SAD - U okviru desetog izdanja manifestacije Pod krošnjama na Štrandu održan je prvi kviz znanja iz mađarskog u kome su učestvovali najmlađi Novosađani.

U organizaciji Gradske biblioteke u Novom Sadu, Heror media ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija, mališani su tokom protekle sedmice imali priliku da uče mađarski jezik i kulturu.

Prvo mesto su podelile Teodora Nikolin i Vasja Petrić, koje su pokazale zavidno znanje i osvojile vaučere za kupovinu školskog pribora, koje je obezbedila kompanija Strauss Adriatic doo, kao i poklon pakete koje im je uručila predstavnica EU info centra Novi Sad Radmila Dragnić.

Od ponedeljka 11. jula na programu manifestacije počinje nedelja slovačkog jezika i kulture, u okviru koje će, uz ostalo, biti održano predavanje o Evropskoj uniji.

Pokrovitelji tradicionalne manifestacije Pod krošnjama na Štrandu, koja ove godine proslavlja svoj jubilej, je Uprava za kulturu grada Novog Sada, uz podršku programa Delegacije evropske unije u Srbiji i  Ekocivilizacije. (kraj) dep/dpv

 

Share: