Podrška digitalnoj edukaciji

14:33 29. 08. 2022. FoNet

BEOGRAD - Kompanija A1 Srbija će od jeseni do kraja godine organizovati besplatne edukativne radionice za 15 osnovnih škola, a u saradnji sa partnerima obezbediće internet pristup i mobilne uređaje, kao i edukaciju u više od 15 ustanova za smeštaj starijih osoba, koje su u sistemu socijalne zaštite.

Početak školske godine je povod da najmlađi počnu sa novim životnim navikama i nauče nove veštine, a to važi i za generaciju baka i deka, sa kojima provode najviše slobodnog vremena, istakli su iz A1 u saopštenju i ukazali da je za decu, ali i starije, podjednako važno da nauče kako da se snađu i budu bezbedni u digitalnom svetu.

Interaktivne radionice za decu ali i roditelje, prosvetne radnike i pedagoge, koje će obeležiti početak školske godine vodiće Ana Mirković, psiholog, jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije i ekspert u obrazovanju u oblasti digitalnih komunikacija.

Neke od ključnih tema biće izazovi na društvenim mrežama, prevare u digitalnom prostoru, privatnost i digitalno nasilje, vreme provedeno na internetu.

Kompanija A1 Srbija će takođe, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Populacionim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA) organizovati i digitalnu edukaciju za najstarije sugrađane i zaposlene koji se nalaze u preko 15 ustanova za smeštaj starijih osoba.

Najavili su takođe da će donirati internet pristup i mobilne uređaje poput telefona i tableta, sa neograničenom internet tarifom, dok će UNFPA učestovati u pružanju savetodavne pomoći starijim osobama.

Za dobar start, A1 je ove jeseni osim znanja o novim tehonologijama obezbedio i pakete za juniorsku i seniorsku digitalnu avanturu: Start tarifu uz Junior i sa Senior dodatkom, istakli su u saopštenju. (kraj) vbr/mr/dj

Share: