"Mineko" daje dve stipendije

11:36 07. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija "Mineco", jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, objavila je danas da će ove godine obezbediti dve stipendije studentima četvrte godine osnovnih studija Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.

Iznos svake stipendije je 120.000 dinara, a odnosi se na školsku 2023/24 godinu, a konkurs je otvoren do
5. oktobra.

Uz molbu, zainteresovani studenti treba da dostave potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom na studijama. Takođe, Fondaciji „Evro za znanje“ potrebno je dostaviti dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca ili potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko roditelji nisu zaposleni.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha i materijalnog stanja studenata koji se prijave, izabrati stipendiste, a rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2023. godine. 

Kompanija „Mineco“ već osmi put zaredom podržava inicijativu ove Fondacije, jer smatra da je ulaganje u obrazovanje mladih ključni prioritet našeg društva. U kompaniji „Mineco“ se nadaju da će na ovaj način stipendisti dobiti i priliku da se upoznaju sa radom u nekom od njihovih rudnika, steknu kontakte i prođu korisnu praksu koja će im značiti u budućem radu.

O detaljima prijave i načinu izbora stipendista, kandidati se mogu obavestiti i na sajtu https://www.evrozaznanje.rs/. (kraj) vip/ivt/dj

 

Share: