GIG u vodiču Gault&Millau

14:19 29. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Restoran GIG, sinonim za izvanredno gastronomsko iskustvo, dobio je svoje mesto u prestižnom gastronomskom vodiču Gault&Millau za 2024. godinu i još jednom potvrdio kvalitet i visoki standard koji pruža svojim gostima.

Restoran GIG i chef Uroš Ivošević osvajaju svetsku scenu – od sada kao deo najpoznatijeg Gault&Millau gastronomskog vodiča

„Gault & Millau“ jedan je od najprestižnijih gastronomskih vodiča na svetu, koji neprekidno priširuje svoj uticaj još od 1962. godine kada je nastao u Francuskoj, a poznat je po tome što promoviše najbolje restorane i najtalentovanije šefove u preko 25 zemalja sveta.

Izvanredan rezultat od 15,5 poena od mogućih 20 u Gault&Millau vodiču, svedoči o velikoj posvećenosti u pristupu vrhunskoj gastronomiji, ali i plodu napornog rada uigranog GIG tima, kao i priznanje za konstantnu posvećenost izvrsnosti u svakom aspektu poslovanja restorana.

Osim vrhunskog ostvarenja restorana, chef Uroš Ivošević ovekovečen je titulom "Chef of Tomorrow/Chef Budućnosti".

Ova prestižna titula ne samo da priznaje Uroševu stručnost i posvećenost, već i njegovu sposobnost da predvodi gastronomsku scenu ka novim visinama. Njegova kreativnost, strast i inovativni pristup gastronomiji inspirišu ne samo goste restorana Gig, već i kolege iz kulinarske branše širom sveta.

Za Urosa Ivoševića, šefa kuhinje restorana GIG, kvalitet i izuzetan ukus koga ćete se sećati i nakon odlaska iz restorana, glavni su lajtmotivi uz tradicionalne tehnike kuvanja.

„Izuzetno sam ponosan na priznanje koje je restoran GIG dobio od strane prestižnom „Gault & Millau“ vodiča. Privilegija je biti u selekciji najboljih restorana u Srbiji i to po ukusu eminentnih poznavalaca svetske gastronomske scene.

Nastavićemo da pomeramo granice dobrog ukusa, donoseći novi duh u prepoznatljivu gastronomsku scenu u Beogradu“, izjavio je Uroš Ivošević.

Restoran GIG ističe se modernom kuhinjom inspirisanom najboljim ukusima, sa akcentom na organske namirnice kontrolisanog porekla.

Tako se na meniju ovog restorana mogu naći obrazi od mangulice, aromatični plodovi prirode poput vrganja i tartufa i nezaobilazni biftek GIG, specijalitet restorana.

Osim u izvrsnoj hrani, ovde se prednost daje uživanju u organskim Imperator vinima i jedinstvenom ambijentu. (kraj) dep/dj

Share: