U Gruborima i izaslanik Vučića

18:24 24. 08. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Zagreb - Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar branitelja Tomo Medved, potpredsednik Vlade za društvene delatnosti i ljudska prava Boris Milošević , predsednik Hrvatske Zoran Milanović i izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pitanje nestalih Veran Matić učestvovaće na sutrašnjoj komemoraciji u Plavnom i Gruborima.

“To je drugi korak nakon onoga u Kninu, korak kojim će se potvrditi opredeljenje da se svim žrtvama iskaže pijetet, da se prema svim stradalima odnosi podjednako i, s druge strane, da se suočimo s činjenicom da je zločin u Gruborima i Plavnom počinjen”, rekao je predsednik SDSS Milorad Pupovac za N1, navodeći da će doći i meštani koji se nalaze u izbeglištvu.
 
“Taj zločin je strašan. Ne treba zaboraviti da je u Gruborima ubijeno šest nedužnih civila i da je u okolini ubijeno 16 ljudi, a po nekim evidencijama i više. Sutra će prvi put biti postavljena obeležja i za one koji su stradali u Plavnom i u njegovom zaseoku”, rekao je Pupovac.
 
On je najavio da će doći i predstavnici Vlade, pa će moći da se reše i problemi sa obnovom kuća.
 
“Reč je o komemorativnom činu, ali i činu koji treba da ohrabri ljude da se vrate, ili da im bar imovina bude obnovljena", kazao je Pupovac. (kraj) is/sv
Share: