Dik Marti prevario ceo svet

21:12 26. 09. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Priština - Kosovski koordinator za sajber bezbednost Zafir Beriša poručio je večeras da je švajcarski senator Dik Marti, uz pomoć tajnih službi Srbije i Rusije, koristio navode o transplataciji organa u cilju propagande protiv rata i boraca OVK.

Beriša je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da i poslanici EU i kosovski prevareni da se bave "navodima senatora koje finansira rusko-srpski lobi".

"Prevara nije izvršena samo nad poslanicima Evropskog parlamenta, ova prevara preneta je i na poslanike Skupštine Kosova koji su bili uvereni da OVK nije vršila transplantaciju organa i prevareni su kada su izglasali uspostavljanje političkog suda za koji se od početka znalo da će biti jednostran i pokušati da u ime pravde i 'pomirenja' izjednači borbu za slobodu OVK sa genocidnim ratom Srbije", poručio je Beriša.

Kako je naveo, nigde i ni kod jednog od onih koje ovaj sud napada nije pomenuta transplantacija organa, ali se, dodao je, pokušava ponižavanje bivših boraca OVK.

"Ponižavanje bivših boraca OVK spektakularnim hapšenjima i optužbama kao učesnike 'zločinačke organizacije OVK' terminilogijom koja nigde nije pominjala do izglasavanja Specijalnog suda od strane prevarenih poslanika Skupštine Kosova", istakao je Beriša. (kraj) js/dpv

 

Share: