Bahatost, ne ludilo

15:51 17. 01. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić ocenjuje da zločin s predumišljajem, pažljivo planiran i sistematski sprovođen, pokazuje da su silovanja, koja je nad polaznicama njegove glumačke škole Miroslav Aleksić višekratno počinio, plod njegove bahatosti i karakterne izopačenosti, a nikako ludila.

"Taj čovek bi trebalo da bude kažnjen za primer i bilo bi loše kada bi uspeo da se sakrije iza neke psihijatrijske dijagnoze. Na žalost, ovakvi slučajevi nisu usamljeni. Setimo se samo holivudskog maga Harvija Vajnstina koji je ucenjivao glumice i silovao ih. Ovo je gore, jer je Aleksić kao učitelj ucenjivao i silovao maloletne devojke i devojčice", ističe Rašković Ivić.

Čestitajući Mileni Radulović i ostalim devojkama na hrabrosti da kažu istinu i raskrinkaju Aleksićeva zločinjenja, poručuje ženama koje dožive silovanje i ucenjivanje da to obelodane, jer nemaju čega da se stide.

"Na društvu je da pomogne ženama da njihovi iskazi budu saslušani s dužnom pažnjom i bez glupih potpitanja koja od žrtve prave krivca i provokatora", poručuje Sanda Rašković Ivić. (kraj) is/dal/nm

Share: