Vakcine za Makedoniju

12:41 14. 02. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

TABANOVCE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao je na graničnom prelazu Tabanovce 4 680 doza vakcina "Fajzer" premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu. Tim vakcinama počinje imunizacija u Severnoj Makedoniji.

Zaev je rekao da je to dragocen čin solidarnosti države i građana Srbije. "To je komšijska pružena ruka, podrška i prva pomoć Makedoniji, dok ne stignu vakcine koje je poručila", poručio je Zaev.Vučić je rekao da je Srbija vakcinu želela da pokloni i ranije, ali da je morala da ispuni veoma složene i kompleksne procedure, da ne bi trpela sankcije."Srećan sam što smo mogli da pomognemo našoj braći i prijateljima. Srbija nema drugih interesa, već pokazuje prijateljstvo prema građanima Severne Makedonije", poručio je Vučić.

Na pitanje da li će, ako se još neka zemlja obrati Srbiji, dati vakcine, Vučić je rekao da se Zaev za to borio, da je to pitanje koje se ne rešava preko noći, da se razgovara s drugima u regionu, ali ne samo da je Severna Makedonija bila najviše zainteresovana, već je Srbija to morala da učini zbog prijateljskih odnosa. (kraj) lj/and/nm

Share: