Strateško partnerstvo

12:19 13. 03. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je danas u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje.

Selaković je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Posebnu zahvalnost šef srpske diplomatije izrazio je na "čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga".

Na sastanku je ukazano na važnost permanentne obostrane podrške u međunarodnim organizacijama. 

Srbija izuzetan značaj pridaje strateškom partnerstvu s Ruskom Federacijom i unapređenju sveukupnih odnosa, rekao je Selaković naznačujući da je Rusija i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije. (kraj) vip/dpv

Share: