Uhapšeni zbog transparenta

18:16 23. 03. 2021. FoNet | Leposava Čolić

VALJEVO - Policija je uhapsila aktiviste Lokalnog fronta Valjevo Željka Trifunovića i Adama Radosavljevića, koji su pokušali da istaknu transparent u Divcima, pored puta kojim je trebalo da prođe predsednika Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnjeg obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac, prenosi televizija N1.

Na transparentu je pisalo "Nisi dobrodošao", a ispod je bila slika ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog preminulog oca Branka Stefanovića.

Aktivista Lokalnog fronta i odbornik u gradskom parlamentu Valjeva Ljubomir Radović, koji je i sam bio akter današnjih dešavanja, izjavio je za medije da nikome nisu smetali, niti bilo koga ometali i da im je namera bila samo da predsedniku države skrenu pažnju na velike probleme fabrike "Krušik" i "nezakonito izvlačenje novca iz ove fabrike".

"Da li u valjevski kraj treba da dolazi sa ponosom dok se sva otvorena pitanja sa ‘Krušikom’ ne reše?", upitao je Radović i podsetio i na to da Valjevci poslednjih godina udišu vazduh opasan po život.

Povodom ovog događaja saopštenjem se oglasila valjevska policija.

U saopštenju stoji da je "policija uhapsila Ž.T. (41) i A.R. (42) iz Valjeva zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti". (kraj) vip/lč/dpv

 

Share: