O Kurtiju i Đilasu

19:04 25. 03. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEŠKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom komentara novoizabranog premijera Kosova Aljbina Kurtija, da će Beograd čekati još malo da se on "upodobi", da vidi šta su obaveze Prištine iz Brisleskog i Vašingtonskog sporazuma i da o tome razmisli.

Jasno je da on ne želi dijalog. Srbija uvek poštuje potpisane sporazume. Mi ćemo uvek biti spremni za dijalog i kompromise, a nikad na ucene i pretnje, rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na železničkom vijaduktu kod Beške.

Odgovarajući na pitanje N1 o "presuđivanju" lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, koje u javnosti sprovode predstavnici vlasti, Vučić je konstatovao da se "u načinu na koji je postavljeno pitanje vidi licemerje Đilasa i Dragana Šolaka".

Ja nisam tužilac, ali imam pravo da koristim svoj mozak, a vi ste sebi dali pravo da budete i tužilac i branilac. Vi ste ti koji dve godine sudite, tužite i imate unapred presudu po pitanju "Jovanjice". Tužili, sudili, presudili, sebi ste to dali za pravo, konstatovao je on.

Vučić je dodao da će o Đilasovim računima u inostranstvu i utaji poreza na dobit svoje reći nadležni organi, jer je, dok je bio na vlasti, prijavio prihode od 619 miliona evra.Naglasio je da je opoziciji bio cilj da, ne bukvalno, nego lažima i kampanjama "ubijaju" porodice svojih političkih protivnika i da su za to "angažovali i ljude koji seku glave", što je licemerje, kao i da "prepisuju gluposti iz magazina Tabloid".

Đilas je sve vreme organizovao hajku na moju decu. U stanju su decu političkih protivnika da upetljaju, rekao je on, uz poruku da će u slučaju Đilasovih računa "tužioci da rade svoj posao, ili neće da rade, u zavisnosti od dokaza".

Vučić je zapitao šta bi se desilo da je sadašnja opozicija ponovo na vlasti i da imaju protivzakonito prisluškivanje njegove razgovore - "svaki bi puštali u javnost".

Dvojica tajkuna bi radila šta im padne na pamet, objasnio je on, ponavljajući tvrdnju da je Đilas lopov, jer "nema drugu reč za to kad neko zaradi 619 miliona evra dok je na vlasti". (kraj) is/dal/dpv

Share: