Dogodine obračun s režimom

17:38 09. 05. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će 2022. godina biti godina "obračuna sa režimom Aleksandra Vučića" i da se građani Srbije bude i shvataju da ih vlast obmanjuje gotovo 10 godina.

"Ljudi više nisu spremni da ćute i žele da se bore za svoju Srbiju. Građani Srbije su prozreli da je kriminalni režim Vučića i SNS okupirao državu i da je njima sve gore dok se vlast bogati", rekao je Aleksić u Bujanovcu, gde je održana skupština Opštinskog odbora Narodne stranke.

Kako je prenela Narodna stranka, Aleksić je istakao da u Srbiji "sve može da bude drugačije" i da je prvi korak da se "država očisti od šljama koji se zapatio".

"To ćemo uraditi temeljnom lustracijom, zaplenom otetog i vraćanjem narodu i sankcionisanjem svih odgovornih. Odgovaraće svi koji su se ogrešili o zakone i pljačkali Srbiju. To će biti temelj za izgradnju nove države Srbije u kojoj će svaki građanin imati jednaka prava i niko neće biti iznad institucija sistema", rekao je Aleksić. (kraj) vbr/dpv

Share: