Koji je dijalog pravi?

23:21 11. 05. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je večeras da bi do kraja ove ili naredne nedelje trebalo da bude nastavljen dijalog sa strankama koje ne žele posredovanje stranaca, dok je lider Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio da je jedini dijalog onaj uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Dačić je u emisiji Upitnik na RTS rekao da vlast ima visok nivo političke volje da učestvuje u dijalogu.

Predstavnici Evropskog parlamenta upoznali su me sa tonom i sa onim što su razgovarali sa predstavnicima vanparlamentranih stranaka, dodao je on.

To je pripremna faza, koja će trajati tokom marta i aprila, a razgovore će nastaviti do kraja maja sa vladom Srbije, premijerkom i Radnom grupom za saradnjom sa ODIHR, objasnio je Dačić.

Govoreći o dijalogu sa strankama koje ne žele posredovanje stranaca, Dačić je rekao da je na prvom skupu, kojem je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić i time mu dao dodatnu težinu, dogovoreno da se razgovara u užem formatu.

Tema će biti birački spisak, najavio je on, i dodao da će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje razgovori biti nastavljeni. (kraj) is/ivt/dpv

Share: