Šetnja za porodicu

15:58 15. 05. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Učesnici Porodične šetnje, u organizaciji Pokreta Dveri, zatražili su povlačenje iz skupštinske procedure tri, kako je rečeno, antiustavna zakona, među kojima je i onaj o istopolnim zajednicama.

Na skupu ispred Skupštine Srbije, organizovanog povodom Međunarodnog dana porodice, lider Dveri Boško Obradović rekao je da je potrebno povući iz procedure sva tri "antiustavna i antihrišćanska zakona";  o rodnoj ravnopravnosti, istopolnim zajednicama i o zabrani diskriminacije.

"Većinska Srbija je porodična i kako se desilo da nam nameću zakone kojim nam se uvode mama i mama i tata i tata, i da pre podne budemo muško, a popodne žensko", upitao je Obradović, uz dodatno pitanje na kojim izborima su kandidovani ti zakoni i zašto se krši Ustav.

Najavio je i da će tražiti i da 15. maj, Dan porodice, bude proglašen za neradni dan i državni praznik. Manifestacija, kaže, ima nadstranački karakter i organizuje je 15 organizacija. Na skupu ispred Skupštine Srbije nisu poštovane mere fizičke distance, niti su okupljeni nosili zaštitne maske. Porodična šetnja išla je od Skupštine Srbije do Kalemegdana. (kraj) is/ivt/nm

Share: