Sporazum važan za investicije

08:16 01. 06. 2021. FoNet | Vera Barišić

PRIŠTINA - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izjavio je da je sveobuhvatani sporazum za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije ključan za privlačenje više američkih i drugih stranih investicija. Zajedno sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom danas će u 10 i 45 održati konferenciju za medije u kancelariji EU.

"Taj sporazum je ključan i za stvaranje preko potrebnih radnih mesta za stanovnike Kosova i celog regiona", rekao je Palmer koji je, zajedno s Lajčakom, razgovarao s kosovskom predsednicom Vojsom Osmani i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Kako je saopšteno iz kabineta kosovske predsednice, Osmani je ponovila da proces dijaloga s Beogradom treba da se "završi uzajamnim priznanjem dve zemlje", preneo je Kossev. U saopštenju kabineta kosovskog premijera navodi se da je Kurti rekao da dijalog treba da bude "pošten, principijelan i u službi naroda, sveukupnom miru i sigurnosti". (kraj) vbr/nm

Share: