Dobar sastanak

10:55 15. 06. 2021. FoNet

BRISEL - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas za Pink da je delegacija Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, imala "dobar sastanak" sa visokim predstavnikom Evropske unije Đozepom Boreljom, koji "razume posvećenost" Beograda dijalogu.

Sastanak je bio dobar, pokazali smo želju za nastavkom dijaloga, da razgovaramo o pitanjima nesalih osoba, energetici, krupnim pitanjima, rekao je Petković i naglasio da je Borelj razumeo ono što srpska strana traži.

Razumeo je našu posvećenost dijalgu i spremnost da idemo u normalizaciju odnosa, rekao je Petković, navodeći kako je Borelj najavio da će o ishordu trilateralnog susreta izvestiti i američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Vučić je na to rekao da Srbiju interesuje da li će biti pomaka u dijalogu i da je delegacija došla da se dogovara, da se krene u pravcu nromalizacije odnosa i postizanja kompromisnog rešenja, predočio je Petković.

Unija blisko sarađuje sa SAD po pitanju Kosova i to otežava našu poziciju, ali tu smo i borićemo se. Bolje da smo za briselskim stolom, nego da imamo nestabilnost na terenu, zaključio je Petković. (kraj) vip/ivt

Share: