Predsednik svih građana

14:01 20. 06. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih građana koji u njoj žive. Vučić je ispred Palate "Srbija", gde se održava centralna manifestacija u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a, rekao da isto tako nikada neće dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda i da će se uvek boriti da pomognemo srpskom narodu, ne dirajući u prava svih drugih i ne ugrožavajući nikoga.

Vučić je rečenicu da je predsednik Srbije izgovorio reagujući na prethodni "nadahnuti" govor ministra unutrašnjih poslova Aleksanda Vulina, koji ga je nazvao "predsednikom svih Srba".

On je policajcima poručio da su oni ti koji čuvaju i štite državu i da ne postoji ništa teže od toga, kao i što nije ništa popularnije nego za sve kriviti državu.

Na svečanosti je Vučić uručio zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju za hrabrost trojici pripadnika MUP-a, Vulin je dodelio medalje za posvećenost službi, a direktor policije Vladimir Rebić medalje za zasluge.

Svečanu zakletvo danas je položilo 1 337 pripadnika MUP-a koji su na posao primljeni u poslednjih godinu dana. (kraj) vbr/dal/nm

Share: