Nesavesno postupanje Trivana

12:49 25. 08. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je krivična prijava protiv bivšeg ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana podneta zbog nesavesnog postupanja u oblasti regulisanja izgradnje mini hidroelektrana (MHE), a da o tome da li ima elemenata za krivičnu prijavu odlučuju nadležni organi.

“Ne znam da li intervjuom koji je dao Trivan nagoveštava da će se SPS pred izbore odreći politike Vlade ili je reč o nekim borbama unutar SPS, ali ono što znam jeste da su ministri odgovorni za resore koje vode. Sve što je Goran Trivan radio kao ministar pokazuje da je njemu stalo da bude prepoznat kao 'ekolog', umesto da brine o tome šta se zaista dešava sa životnom sredinom", rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Prema njenim rečima, dok je Trivan vodio svoju kampanju i javno se zalagao za zabranu MHE, ministarstvo koje je vodio nije sprovodilo nadzor nad zakonitošću rada Zavoda za zaštitu prirode, koji je menjao izdate uslove za gradnju MHE na istoj lokaciji, i odgovorno je za višegodišnje nedonošenje pravilnika o minimalnom održivom protoku, kojim bi se spasle mnoge reke jer bi bio utvrđen biološki minimum. (kraj) lj//lč/dj

Share: