Kriminal uz zaštitu vlasti

13:07 02. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da „vrh režima štiti kriminalizovane delove bezbednosnih službi“ i kao primere naveo šefa beogradskog centra BIA Mirka Škera i načelnika Službe MUP-a za kriminalističko-obaveštajne poslove za Kruševac, Kraljevo i Novi Pazar Nebojšu Nedeljkovića, za koje je rekao da su povezani sa Jovanjicom.

„Niti su saslušani, niti je protiv njih pokrenut bilo kakav postupak. Režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića generiše kriminal, formirao je i kontroliše kriminalne klanove i proizvodnju droge. Mnogima u bezbednosnim službama kriminalci su uzor i oni maštaju da budu kriminalci“, rekao je Aleksić za kanal Slavija info, saopštila je narodna stranka.

Aleksić je naveo da je Škerov zadatak bio koordinacija sa pripadnicima bezbednosnih službi umešanih u proizvodnju marihuane na „Jovanjici“, koji su njenom vlasniku Predragu Koluviji pružali zaštitu i obezbeđivali informacije, proveravali njegove radnike, bili deo logistike i transporta marihuane. (kraj) is/dj

Share: