Lomljenje je posledica torture

23:34 30. 09. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da "nije za opravdavanje" to što je sin predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislava Novakovića razbio staklo na prostorijama SNS u tom gradu, ali da je taj čin "posledica torture" koje njegov otac proživljava godinama unazad od režima Aleksandra Vučića.

"To isto proživljavaju i drugi građani širom Srbije. Ono što je uradio Nikola Novaković u povratku sa proslave rođendana, nije poruka koju bi trebalo slati, pa čak i ako je reč i o ovakvom nenarodnom režimu, koji se obračunava sa svojim građanima zloupotrebljavajući institucije sistema", rekao je Aleksić za portal Nova.rs, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Aleksić je rekao da ko god se usudi da javno iznese svoje mišljenje, koje nije u saglasju sa onim što bi vlast želela da se govori, svaki opozicioni političar, svaki policajac, sudija, profesor, lekar, "biva uništen od propagandno-tabloidne mašinerije režima, a često i njihove porodice preživljavaju užasno javno maltretiranje i linč". (kraj) dar/and/dpv

Share: