Dveri izlaze na izbore

22:29 03. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, koja je održana u Užicu, odlučeno je da će Dveri izaći na izbore 3. aprila sledeće godine na svim nivoima, a njihov predsednik Boško Obradović kandidovaće se na predsedničkim izborima ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog kandidata opozicije.

Na sednici je zaključeno da su istekli svi rokovi za dogovor s vlastima i da više nema svrhe čekati bilo kakve razgovore, već Dveri treba da krenu u direktnu borbu za podršku i glasove građana, bez obzira na izborne uslove.

"Od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste, a sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji, iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi", navodi se u saopštenju Dveri.

Dodaje se da Dveri ostaju otvorene za saradnju unutar opozicije i da se protive bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji, a odluka o samostalnom izlasku na izbore ostaće na snazi ukoliko ne bude dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona. (kraj) is/nm

Share: