Pozitivna diskriminacija

09:28 19. 10. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je danas da ne zna u kojoj je fazi odluka o kovid propusnicama i kada i da li će biti doneta, ali da neki vid pozitivne diskriminacije ne bi bio kršenje ljudskih prava.

"Kada to kažem mislim na to da vlasnicima kovid propusnica bude dozvoljen ulazak u, recimo, neke veće tržne centre, pozorišta, bioskope, sportske događaje, koncerte", rekao je Marinović za RTS i objasnio da bi negativna diskrimacija bila kada bi građani bili uslovljeni da za dolazak na posao, u školu, kod lekara, moraju da imaju kovid propusnicu.

"Sama zaštita ličnih podataka ne bi bila problematična jer je u svrhu zaštite zdravlja, jer je ugroženo zdravlje stanovnika i bilo bi opravdano. Ali bi moralo da se vodi računa kako se skladište ti podaci, ko ima pristup, ali pošto su ti podaci već negde sadržani, u bazama vakcinisanih, testiranih, njihovo korišćenje ne bi bilo problematično", ukazao je Marinović. (kraj) vbr/dj

Share: