Nekompetentni kadrovi

16:41 27. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Iako Srbija kupuje ruski gas po povlašćenoj ceni, bori se s nestašicom energije, a poseban problem je to što Elektroprivredu Srbije (EPS) vodi nekompetentan, stranački imenovan kadar, piše nemački list „Frankfurter rundšau“.

U tekstu se ocenjuje da pomoć Vučiću u izbornoj kampanji, koja je uveliko iskorišćena u propagandne svrhe, dolazi neposredno pre početka izborne godine u Srbiji, jer opozicija u Beogradu sve više pritiska predsednika Srbije i "čini se da promena vlasti u glavnom gradu nije nemoguća“.

Nemački list ocenjuje da za pogoršanje situacije u energetskom sektoru Srbije nisu odgovorne samo „potpuno zastarele elektrane na lignit“, već i „očigledno nekompetentan kadar vladajuće stranke“ koji je imenovan na čelo EPS-a.

„Od dolaska SNS-a na vlast 2012, dobro plaćena radna mesta u vrhu državnih preduzeća sve se manje popunjavaju preko javnih konkursa i, umesto toga, vršioce dužnosti šefova direktno imenuje Vlada, a često su to zaslužni članovi stranke ili ljudi iz neposrednog okruženja predsednika, odnosno nekih drugih važnih ličnosti“, piše Frankfurter rundšau. (Kraj) is/nm

Share: