EPS: Nećemo izgubiti milijardu

11:30 07. 01. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - EPS je saopštio danas da neće imati gubitak od "milijardu evra" zbog uvoza električne energije zimi, kako je u četvrtak naveo funkcioner Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić, i objasnio da "uvek uvozi energiju u zimskim mesecima, isto kao što gotovo uvek ima viškove energije koje prodaje u prolećnim i ponekad u letnjim mesecima".

Uz poziv Nikeziću da "sračuna koliko su Srbiju koštale poslednje prave restrikcije u isporuci električne energije, koje su nestručnim vođenjem EPS prouzrokovali njegovi partijski drugovi", EPS u saopštenju ukazuje i da su "sezonski debalansi jedna od osnovnih karakteristika našeg elektroenergetskog sistema".

"Do restrikcija u isporuci električne energije u Srbiji poslednji put došlo je u zimu 2012. godine, kada su EPS upravljali kadrovi iz stranke Dušana Nikezića, i tada su celokupnoj privredi, školama i javnim institucijama ukinute isporuke električne energije u trajanju od 17 dana i trošak veći od milijardu evra", ističe EPS u saopštenju. (kraj) dar/mr/dj

Share: