Kurti srušio Briselski sporazum

20:14 24. 03. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da Briselski sporazum više ne postoji voljom Aljbina Kurtija "i onih koji ga podržavaju", reagujući na prethodno smenjivanje predsednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljane Stevanović.

U video poruci objavljenoj na instagram nalogu budućnostsrbijeav, Vučić je naveo da je Stevanović smenjena iz kosovskih institucija "po nalogu Kurtija" i da je za "ujutru pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su (takođe) bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost", održanoj u utorak u Beogradu.  

"Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe i pogazio Briselski sporazum, i po njegovoj volji volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji".

Kako je rekao, Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosovu i Metohiji, a "ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde on živi, i na jugu i na severu Kosova i Metohije".

"Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozoravamo i zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajednicu: moja poslednja poruka je - šta god činili - Srbija će biti uz svoj narod", zaključio je Vučić. (kraj) dep/dpv

Share: