Gest protesta

11:06 12. 06. 2022. FoNet | Vera Barišić

SRB-BEOGRAD - Profesor Vladeta Janković izjavio je danas da je to što je u subotu odbio da predsedava konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda kao najstariji odbornik i što je vratio odbornički mandat gest protesta u ime svih onih koji su mi poklonili poverenje na izborima 3. aprila.

"Ja sam to učinio upravo njih radi, misleći da zastupam ono što bi oni želeli. To je bio izraz protesta, jer su ti izbori bili dobijeni, mi njih nismo izgubili. Od 512 prigovora GIK, usvojena su dva, od 261 žalbe Upravnom sudu, usvojene su dve, kad to pogledate, jasno vam je da nije bilo šanse", rekao je Janković za N1.

Na konstataciju da ima i razočaranih njegovim postupkom, Janković koji je bio kandidat za gradonačelnika opozicione liste Ujedinjeni za pobedu Beograda, kaže da mu je žao i da ne može da promeni njihovo raspoloženje.

"Pokušao sam da objasnim da sam to učinio njih radi, da izrazim protest što smo pokradeni. Izbori su nam ukradeni iz očiju, a sa druge strane da zaštitim njihovo dostojanstvo", kazao je Janković, dodavši da se u subotu videlo da više nema šale sa opozicijom. (kraj) vbr/bdr

Share: