Iza Vesića ništa nije ostalo

12:23 19. 06. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da je glavna zaostavština zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. osim što je pretežno uticao na urušavanje funkcije gradonačelnika i marginalizaciju svih drugih gradskih institucija, to što nijedan veliki gradski projekat nije privden kraju.

Prilikom izbora 9. maja 2018. godine, Vesić je obećao realizaciju više kapitalnih investicija: otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu; spajanje Ada mosta sa Autokomandom i Rakovicom; izgradnju mostova kod Vinče, na Adi Huji i Novog savskog mosta; probijanje tunela između Savske i Dunavske padine; rekonstrukciju ulice Kneza Miloša i izgradnju garaže ispod nje – ali ništa od ovoga nije urađeno, a većina stvari nisu ni započete, navpdi Jovanović.

Takođe Beograd nema završenu glavnu železničku stanicu i Beogradska luka ne radi – što jasno govori da Vesić nije bio dorastao zadatku vođenja prestonice, već je ovu funkciju koristio za ličnu promociju i građenje sopstvene pozicije u stranci i u određenim poslovnim krugovima, zaključio je Jovanović u saopštenju za javnost. (Kraj) dar/bdr

Share: