Nada u približavanje

13:54 24. 08. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Ukrajina ima podršku celog sveta, a posebno Sjedinjenih Država, a šta bi Srbija trebalo da uradi i kako će građani Srbije reagovati, naravno, ipak zavisi od Srbije, objavio je danas na svom Tviter nalogu ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil povodom Dana nezavisnosti Ukrajine i izrazio nadu da će doći do približavanja Srbije Evropi i SAD.

Prošlo je šest meseci otkako se svet suočio sa saznanjem da je Rusija napala svog suseda, naveo je Hil i konstatovao da se ispostavilo da je to jedan od najbrutalnijih ratova u ovom veku.

"Ukrajinski narod je uzvratio ogromnom verom i nije dozvolio Rusiji da okupira njihovu zemlju. Njihova hrabrost govori u prilog činjenici da se ljudi snažnije i uspešnije bore za nešto što je njihovo, nego kada se bore za nešto što upravo otimaju", ocenio je Hil.

Ukrajina, kako je objavio Hil na Tviteru, ima podršku celog sveta, a posebno SAD.

"Šta bi Srbija trebalo da uradi i kako će građani Srbije reagovati, naravno, ipak zavisi od Srbije. Kao što je ovaj rat približio Evropsku uniju i SAD, nadam se da će dovesti i do približavanja Srbije Evropi, ali i SAD. Ne možemo dozvoliti da ovakva vrsta agresije opstane, ne možemo dozvoliti da u svetu dođe do situacije da sused može da napadne suseda", poručio je Hil.

Stajanje na stranu Ukrajine protiv Rusije u ovom trenutku stavlja sve nas na pravu stranu istorije, jer Ukrajina će zasigurno trijumfovati, zaključio je ambasador SAD u Beogradu u objavi na Tviteru. (kraj) is/mr/dpv

Share: