MUP da zabrani Evroprajd

14:22 26. 08. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović i predsednik Izvršnog odbora Uspravne Srbije Saša Varinac predali su danas zahtev za zabranu Evroprajda 2022. Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktoru policije i Policijskoj upravi za grad Beograd.

Obradović je novinarima posle predaje zahteva izjavio da, kada je reč o odluci o otkazivanju Evroprajda, "od Vlade ne očekuje odgovor" jer se ona ništa ne pita i da veruje da će odluku doneti "ministar u svim ministarstvima i predsednik Vlade" Aleksandar Vučić.

"Mislim da sve zavisi od predsednika Srpske napredne stranke, i on će, kao što je javno najavio ovih dana, saopštili odluku o Evroprajdu. Ukoliko bude otkazan, smatram da ipak treba održati najavljene porodične šetnje i litije, jer mi naše tradicionalne porodične vrednosti uvek treba da slavimo i ta borba se nastavlja čak i ako Evroprajd bude otkazan, a tek se nastavlja ako ne bude otkazan i ako na silu budu želeli da ga organizuju u septembru u Beogradu", izjavio je Obradović. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: