Korak ka normalizaciji

08:42 30. 08. 2022. FoNet | Milica Rilak

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju sporazum o ulazno-izlaznim dokumentima između Kosova i Srbije, koji vide kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa zasnovanih na međusobnom priznanju, rečeno je Glasu Amerike u Stejt departmentu.

Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju sporazum o ulazno-izlaznim dokumentima između Kosova i Srbije, koji vide kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa zasnovanih na međusobnom priznanju, rečeno je Glasu Amerike u Stejt departmentu.

Sporazum o ulazno -izlaznim dokumentima primer je efikasne primene dijaloga za rešavanje sporova i napredak, ocenjeno je u odgovoru portparola Stejt departmenta Glasu Amerike.

"Dijalog za Srbiju i Kosovo predstavlja mehanizam čija je svrha postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa. Postizanje rešenja posredstvom dijaloga ključno je za obe zemlje na njihovom putu ka evropskim integracijama", rekao je portparol Stejt departmenta.

Poručio je i da SAD, na osnovu posvećenosti obe strane i napornog rada specijalnog izaslanika Evropske unije, ohrabruju Srbiju i Kosovo da se više angažuju i u miru krenu napred. (kraj) zvs/mr/dj

Share: