Za istragu protiv Varheljija

09:47 19. 01. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde poručila je danas da snažno podržava inicijativu Evropskog parlamenta o pokretanju istrage protiv komesara za proširenje Olivera Varheljija zbog toga što, kako je u inicijativi navedeno, "namerno nastoji da zaobiđe i potkopa ulogu demokratskih reformi i reformi vladavine prava u zemljama koje hoće da se pridruže Uniji".

Predsednik SSP Dragan Đilas naglasio je u pisanoj izjavi da ta stranka godinama upozorava na takvu situaciju i da je "bila čak i kritikovana zbog toga što je javno ukazivala i opominjala Evropsku uniju da ne okreće glavu od urušavanja osnovnih načela EU, vrednosti i principa, naročito vladavine prava i pravne države, slobode medija i slobodnih i demokratskih izbora".

"Na žalost, trebalo je da prođu godine i izgubi se dragoceno vreme da bi se pokazalo da smo bili u pravu, da Srbija zbog toga ne samo da stagnira, već ide i u suprotnom pravcu od pravca evrointegracija, za šta najveću cenu plaćaju njeni građani", naveo je Đilas. (kraj) vip/dj

Share: