Ambasadori, pa izaslanici

12:03 20. 01. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima Nemačke u regionu, kao i sa predstavnicima Vlade Nemačke, uključujući i specijalnog izaslanika Manuela Saracina, kojima je ponovio stavove Beograda o regionalnoj saradnji, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Naglasio sam važnost koju Srbija pridaje odnosima sa Nemačkom i ponovio čvrste pozicije naše države kada je reč o saradnji u regionu i poštovanju međunarodnog prava, naveo je Vučić u razgovoru sa nemačkim ambasadorima u Beogradu, Tirani, Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Prištini.

Vučić će se tokom popodneva sastati sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i kancelara Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednika VladeItalije Frančeskom Talom. (kraj) vipivt/dj

Share: