Istraga protiv Vulina

13:44 12. 07. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od nadležnog tužilaštva i policije da odmah otvore istragu o direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu posle odluke SAD da ga stavi na listu osoba pod sankcijama zbog toga što je umešan u međunarodni organizovani kriminal, trgovinu narkoticima i zloupotrebe javne funkcije.

 Profesionalna istraga koju bi sproveli nadležni državni organi je jedina moguća i apsolutno neophodna reakcija države Srbije, navodi DS u saopštenju i dodaje da u istrazi moraju biti prikupljeni i razmotreni svi dokazi na osnovu kojih su američke vlasti donele odluku da Vulina stave na tzv. crnu listu.

"Nedopustivo je da vlada najmoćnije države sveta označi našeg visokog državnog funkcionera kao učesnika u narko biznisu, korupciji i švercu oruzja, a da to prođe bez reakcije naše države", ističe se u saopštenju, uz zahtev da se hitno podigne treća optuznica za "Jovanjicu" kojom će biti obuhvaćen i sadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. (kraj) vbr/dj

Share: