Vlada ćuti

21:54 13. 08. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD -  Šefica poslaničke grupe Pravac Evropa i potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić upozorila je večeras da građani, posle tragdije u školi "Vladislav Ribnikar", a 19 dana uoči početka nove školske godine "ne znaju da li išta preduzeto za bezbedan početak" dok se resorna "ministarka odmara, a premijerka ćuti".

"Ne smemo da zaboravimo da je školska godina naglo prekinuta 6. juna zbog masovnog ubista u OŠ 'Vladislav Ribnikar' odnosno, eksplozije nasilja u školama i rizičnih ponašanja učenika. Tri meseca kasnije i niza protesta 'Srbija protiv nasilja' koji su preplavili Srbiju, ne znamo ni za jednu konkretnu, novu meru Vlade za bezbedan početak nove školske godine, osim bajki i novih omamljivanja građana raznim obećanjima do 2027.", rekla je Tepić za Novu S.

Ona je, kako se navodi u saopšštenju SSP, rekla da je ta stranka odmah predlagala plan mera zaštite i ranog prepoznavanja bezbednosnih rizika, fokus na prevenciju i momentalnu eliminaciju nasilja u medijima. (kraj) vip/bdr

Share: