Kriminal ne poznaje granice

16:06 12. 10. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas u Beogradu predavanje studentima Departmana Federalne kriminalističke policije iz Visbadena, tokom koga je ukazao na značaj saradnje kriminalističkih policija, jer je to preduslov uspešne borbe protiv svih vidova kriminala, saopšteno je iz MUP.

Organizovani kriminal ne poznaje granice. U sticanju enormnog bogatstva kroz krivična dela, koji podrivaju i uništavaju države i društva, oni nemaju prepreke, čvrsto sarađuju. Zato da bismo bili ispred njih, da bismo uspešno vodili rat protiv kriminala, potrebno je da naša saradnja bude čvršća, jača, da jedinstveno delujemo, rekao je Vulin studentima iz Visbadena, koji su u studijskoj poseti Kriminalističko-policijskom univerzitetu (KPU).

On je dodao da je upravo zbog toga njihova poseta i razmena iskustava i znanja sa srpskim kolegama neprocenjiva, jer će se sutra, u budućem radu susretati, sarađivati i biti snažna brana i oslonac svojim državama i svom narodu u borbi protiv kriminalaca.

Kada odete odavde, siguran sam da ćete mnoge stvari zaboraviti, ali nećete zaboraviti ljude koje ste upoznali. Nije najbolje što ćete videti u Srbiji neki laptop, skripta koju ćete dobiti na našem univerzitetu. Najbolje što ćete videti u Srbiji su ljudi sa kojima radite, trenutno delite hleb i sa kojima će vam biti drago da sarađujete, poručio im je Vulin. (kraj) dal/dpv

Share: