Susret s Varheljijem

11:28 02. 12. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, a očekuje se da jedna od tema razgovora bude i najava Vučića da neće prisustvovati samitu EU - Zapadni Balkan, koji će biti održan 6. decembra u Tirani.

Prema ranijim najavama iz Evropske komisije o poseti Varheljija Beogradu, teme razgovora su reforme vezane za pristupanje EU, upravljanje migracijama, energetska bezbednost i diversifikacija.

Ove teme verovatno će zaseniti najava Vučića od četvrtka uveče da predstavnici Srbije neće prisustvovati samitu u Tirani zbog "blagog saopštenja EU" na odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Nenada Rašića imenuje za ministra za zajednice i povratak.

Varhelji je posetu Beogradu počeo 1. decembra posetom javnom preduzeću Elektromreže Srbije i razgovorima sa predstavnicima parlamentarne opozicije.

On se jutros sastao s predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem i premijerkom Anom Brnabić, a popodne ga očekuje susret sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: