Lajčak u petak u Beogradu

15:35 18. 01. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BRISEL - Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Miroslav Lajčak posetiće Prištinu i Beograd u petak 20. januara, potvrdio je danas portparol EU Peter Stano.

Lajčak će predvoditi širu delegaciju u kojoj će biti i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnici nemačkog kancelara i francuskog predsednika, ali i savetnik italijanske premijerke, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Poseta se realizuje u okviru njihovih stalnih napora da unaprede dijalog koji pomaže EU. Specijalni predstavnik Lačak će ovog se petka sastati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a zatim će se u Beogradu sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kako bi razgovarao o narednim koracima u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, izjavio je Stano.

Radio Slobodna Evropa navodi da za sada nema potvrde kada bi ponovo moglo doći do nove runde razgovora Vučića i Kurtija.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić i premijer Kosova Albin Kurti su se poslednji put sastali u Briselu 21. novembra. (kraj) dar/ivt/dj

Share: