Bertolini u šest opština

13:50 15. 08. 2023. FoNet | Velimir Ilić

SRBIJA - Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini posetće 16. i 17. avgusta Žagubicu, Zaječar, Knjaževac, Sokobanju, Paraćin i Svilajnac, saopštila je danas EU info mreža.

Bertolini će posetiti projekte koje te lokalne samouprave sprovode uz podršku Evropske unije kako bi unapredile kvalitet života građana.

Reč je o projektima rekonstrukcije ambulante žagubičkog Doma zdravlja koja je preuređena uz podršku EU sa oko 180.000 evra posredstvom EU PRO Plus programa, vrtiću "Đurđevak” u Zaječaru koji je renoviran kroz partnerski projekat grada Zaječara i Delegacije EU, kao i sportskim terenima u Knjaževcu u koje je EU uložila skoro 170.000 evra.

Drugog dana posete, 17. avgusta Bertolini će u Sokobanji posetiti postrojenje za preradu vode za piće koje je 2019. godine rekonstruisano uz pomoć EU, a potom u Paraćinu još tri projekte koje EU podržava u toj opštini - gradnju amfiteatra i dečjeg igrališta i infrastrukturno opremanje industrijske zone „Zmič”.

Bertolini će u Svilajncu sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem posetiti zgradu za socijalno stanovanje, izgrađenu u okviru programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji".

Evropska unija je u toj opštini podržala i infrastrukturno opremanje Nove zone privređivanja, kao i projekat zaštite od poplava, koji je finansiran sa 2,7 miliona evra, a podrazumeva regulaciju korita reke Resave. (kraj) vip/dj

Share: