Mehanizmi zloupotrebe izbora

19:40 11. 03. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD -  Izložba "Brisanje privida" koja daje uvid i različite mehanizme zloupotrebe institucije izbora kao platforme izražavanja slobode građana, otvorena je večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), u saradnji sa Centrom za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Direktorka CRTA Vukosava Crnjanski rekla je da je izložba posveta građankama i građanima Srbije koji ne pristaju na to da izbori budu trajno oteti od njih. "Bez slobodnih i poštenih izbora mi ne možemo ni da budemo građani zaista", naglasila je ona.

Gostujuća kustoskinja CZKD Ana Sladojević istakla je izložba kreirana i želji da sa pozicije gradjana, ali i kritičke kulture i afirmacije otpora, progovori o naizgled nerešivom problema društva u Srbiji.

U uređivačkom tim izložbe su, osim Ane Sladojević, i direktorka CZKD Ana Miljanić, nezavisna kustoskinja Milica Pekić, kreativni direktor CRTA Radovan Kupres i saradnik CRTA Branko Petković.

Izložba će biti otvorena do 23. marta, radnim danima i subotom od 11 do 18 časova, a biće organizovana i javna vođenja. (kraj) vem/sv/bdr

Share: