Smeniti Cmolića

14:54 13. 04. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD -  Rumunska partija zatražila je danas da načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić podnese ostavku ili da bude smenjen zbog toga što funkciju zloupotrebljava za širenje govora mržnje i krši Ustav Srbije.

Potpredsednik Rumunske partije Živoslav Lazić pročitao je zahteve na konferenciji za novinare u Beogradu i naveo da traže da tužilaštvo pokrene postupak protiv Cmolića i bivšeg načelnika Odseka za krvne delikte beogradske policije Žarka Popovića zbog širenja govora mržnje.

Traži se i da Savet za štampu i Regulatorno telo za elektronske medije preduzmu mere protiv medija koji šire govor mržnje i nacionalnu netrpeljivost, a da zaštitnik građana i poverenica za ravnopravnost preduzmu mere i utvrde diskriminaciju.

Lazić je rekao da je žalosno da događaj kakav je ubistvo deteta u Boru izazove napad na celu zajednicu i da je zastrašujuće da se stigmatizuje cela zajednica.

Lazić je dodao da se radi na asimilaciji rumunsko-vlaške zajednice i da se ide ka tome da se narod stidi svog porekla, a da se sve to radi kroz dehumanizaciju u medijima. (kraj)vem/and/bdr

Share: