Uskoro rasplet

23:05 15. 04. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od lidera koalicije "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić izjavio je danas za N1 da je odgovor predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić na zahteve opozicije o izmeni izbornih uslova "stigao sa zakašnjenjem" i istakao da će "rasplet uslediti za nekoliko dana".

„Odgovor smo dobili sa zakašnjenjem zbog kupovine vremena. Stigao je u momentu kada su izbori već raspisani i dok je vlast u kampanji, a već su i predali svoju listu. Sad je potpuno jasno šta se može očekivati i na nama je sada da vidimo šta bi bio ispravan potez, s obzirom na to da svaka odluka koju budemo doneli može biti opasna, jer je kampanja poodmaka kada je reč o beogradskim izborima, a i izborne radnje su već toku“, rekao je Aleksić.

On je istakao da je najvažnija stvar u odgovoru koji je opozicija dobila spremnost da Brnabić praktično prihvati da se izmeni zakon i da lica koja su poslednjih meseci promenila prebivališta moraju da glasaju na starom prebivalištu. (kraj) is/lč/bdr

Share: