Za jaču bezbednost policajaca

13:53 11. 05. 2024. FONET | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić posetio je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu saobraćajnog policajca Aleksandra Stojanovića koji je teško povređen na dužnosti i naglasio da će se maksimalno zalagati za jačanje bezbednosti policijskih službenika, što iziskuje i strožu kaznenu politiku prema onima koji napadnu policajca.

Poželevši Stojanoviću brz oporavak, Dačić je podsetio na složenost policijske profesije i opasnosti kojima su svakodnevno izloženi čuvajući bezbednost građana Srbije, neretko ugrožavajući i ličnu bezbednost. O tome govori podatak da je od 2021. godine jedan policajac izgubio život, a 838 policijskih službenika je povređeno, od kojih je 117 pripadnika saobraćajne policije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Mi smo u poslednja tri dana imali dva slučaja gde su pripadnici saobraćajne policije teško povređeni prilikom obavljanja svojih dužnosti, a noćas se desio još jedan incident i napad na službeno lice kada je uboden u ruku pripadnik Interventne jedinice u Beogradu“, rekao je Dačić. (kraj) vem/mk

Share: