Uzurpirana vlast

11:30 22. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

NOVI BEČEJ - Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas u Novom Bečeju da su Srbiju okupirali mafijaši i kriminalci koji se ponašaju kao da su nasledili državu i da mogu da rade šta hoće, a nisu svesni da će doći momenat kada će institucije početi da rade svoj posao i kada će pravosuđe da sudi po zaslugama.

"Danas je u Srbiji sve poremećeno. Više nemamo lokalne samouprave. Ustav i zakoni ove zemlje kažu da lokalna samouprava treba sama da upravlja u interesu svojih građana i da nezavisno donosi odluke. Za to služe odbornici, opštinsko veće, ali i predsednik opštine. Ipak, oni danas isključivo izvršavaju naloge iz svojih partijskih centrala, vrlo često protiv interesa sopstvenih opština“, izjavio je Aleksić, saopštio je NPS.

Prema rečima Aleksića, Srbija je postala partijska država u kojoj jedan čovek donosi odluke o svim gradovima i opštinama i on je kandidat na sve funkcije u zemlji, a građani služe da budu pritisnuti i ucenjeni da glasaju za one koje ne žele. (kraj) vem/mk

 

Share: