Pobacao lubenice ispred Vlade

13:45 10. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Zagreb - Evroposlanik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izveo je danas sa svojim pristalicama performans pred zgradom hrvatske Vlade na Markovom trgu i iz kombija je pred vrata Banskih dvora pobacao lubenice, a zatim se popeo na krov kombija i optužio Vladu za korupciju i opstrukciju domaće proizvodnje voća i povrća, ali je i ubrzo stigao odgovor premijera.

"Ne može svako pod svojom firmom uvoziti voće, već to samo rade zadruge voćara. Zašto se u Hrvatskoj tone i tone povrća, voća i raznih drugih proizvoda svake godine bacaju na otpad", upozorio je Sinčić koji je došao pred Banske dvore s kombijem iz kojega su pred uzlaz u Vladinu zgradu ispale i razbile se lubenice.

Sinčić, koji je stao na kombi, upozorio je da razbijene lubenice predstavljaju "sto hiljada drugih lubenica i drugog voća i povrća koje će ove godine biti zaorano ili uništeno" jer su uvozni proizvodi, često nižeg kvaliteta, preplavili hrvatsko tržište i sistematski uništavaju domaću proizvodnju, javljaju hrvatski mediji. (kraj) lj/sv/dpv

Share: